Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Levél a Kormányhivataltól

A Hősök tere 2. alatt lévő épület bérleti jogát február 7-én tárgyalta a képviselő-testület. A határozatot 5 képviselő szavazta meg. Ez a jegyző szerint a 10 jelenlévő képviselő többsége. Hiába figyelmeztette a matekra Andrásné Murányi Borbála képviselőtársam is  törvényesség őrét, ő csak kötötte az ebet a karóhoz.

Ezt követően a törvényesség megőrzése érdekében kénytelen voltam jogorvoslatért a Kormányhivatalhoz fordulni a következő levélben:

Levél dr. Tarnai Richárd kormánymegbízottnak

Dr. Danka Ferenc főosztályvezető-helyettes a válaszában idézte a törvényi helyet,  amely szerint a döntéshozatalból kizárt önkormányzati képviselőt a határozathozatal szempontjából jelenlévőnek kell tekintetni.

A jegyzőkönyvet átvizsgálva – bár más ok miatt – ismételt szavazás szükségességét állapította meg,  s erre felhívta a jegyző figyelmét is.

Dr. Danka Ferenc válasza


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Levél a Kormányhivataltól” bejegyzéshez

 1. Nagy István avatar
  Nagy István

  A jegyző a törvényesség képviselője az Önkormányzatban. Felelősséget vállal a törvények betartásáért, és nagyon sokféle egyéb feladata van. Sokszor volt tapasztalható, hogy jogértelmezése nem volt összhangban a „józan paraszti ésszel”, amire néha hivatkozik. A feladatnak eleget tenni nagyon nehéz, nagy leterheltséggel jár. De ez nem menti a lekezelő stílust, az arroganciát amit megtapasztalhattunk akár közmeghallgatáson, akár testületi ülés közvetítéseken. Jelen esetre vonatkozóan egy gyöngyszem a 2018 márc 07-i a jegyzőkönyv 22. oldaláról:
  http://www.pomaz.hu/container/static_pages_downloads/1521793283_2018_03_07_testuleti_nyilt_jkv_ek_jelenleti_ivveljo.pdfhttp://www.pomaz.hu/container/static_pages_downloads/1521793283_2018_03_07_testuleti_nyilt_jkv_ek_jelenleti_ivveljo.pdf

  „Szabóné dr. Bartolomaei Krisztina jegyző asszony: A személyes megjegyzésre nem kívánok válaszolni, hiszen eddig többször bebizonyosodott, hogy a jogértése a minimális szintet nem éri el. Akkor elmondtam, amikor vita támadt, kétszer szavazott rőla a testület, kézfelemeléssel is, ismételten elmondom, hogy a Mötv-ből fölolvasott rendelkezése tekintetében az akkor történtek, hogyan és miképpen számítanak jogszerűnek. Érti? Jogszerűnek. Minden ettől eltérő véleményt határozottan elutasítok, a nyilvánosság megtévesztésének bélyegzem,…”
  A „személyes megjegyzése” Murányi Borbálának e tárgyban az volt, (amire nem kívánt válaszolni a jegyző asszony: ) „Nagyon nehezményezem, hogy engem a jegyző asszony félrevezetett.”
  A tévedés nem zavarna, ha nem párosul a tévedhetetlenség illúziójával, és mindez nem irányulna a „kerékkötő képviselők” (Polgármester úr szavai, Pomázi Polgár április) állandóan megvető, lekicsinylő bírálatával. Az önkritika hiánya viszont egyre több tévedést eredményez.
  Mindenki képviselje a választókat a hivatalának megfelelő méltósággal, és alázattal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük