Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Mottó: Mit is tettek, mit is értek el a KV-sok? III.

Elérkeztem a bemutatás harmadik részéhez. Sok minden megírtam már a Közösen a Városunkért Egyesület tevékenységéről. A 2017-e megalakulás óta sok víz lefolyt a Dera patakon, hogy stílszerű legyek. Szó volt már az előző két részben az önkéntes munkáról a Magyar Vár világhírű rendezvényén, a temetői faültetésről, a sok-sok szemét összeszedésről, de az adventi napok rendezvényeiről is, melyen ott voltunk, segítettünk, értéket teremtettünk. Most akkor jöjjön a többi tevékenységeink sora.

Pl a Tűzoltók! A képviselői testületben dolgozó két tagunk rendszeresen szót emelt a tűzoltóság anyagi támogatása mellett, ha rajtuk múlt volna, nem a létszám leépítés lett volna a megoldás a továbbiakra. Egyesületünk és a csatlakozó civil szervezetek ünneplést rendezett a tűzoltó napon. Főztünk, sütöttünk, ajándékoztunk! Örömmel tettük, hisz nem lehetünk elég hálásak nekik.

A két képviselő tagunk lelkiismeretesen, teljes odaadással végzi munkáját a testületben. Figyelmesen tanulmányozzák a beadott terveket, azok végrehajtását. Ők azok, akik felkészülten mennek el a város dolgainak megvitatására. Figyelemmel kísérik a beruházásokat, a pályáztatásokat. Így került sor a Mátyás Király iskola sportpályánál az el nem végzett munka szóvá tétele, amire a többi képviselő még csak utána sem nézett. Több százezer forint úgy lett kifizetve, hogy a munka nem lett elvégezve!

De szólhatnák még a bizottsági ellenőrzés kezdeményezésére, amit a mi képviselőink javasoltak, de ezeket rendre elvetették a többiek.

Két képviselőnk tette szóvá, majd csatlakozott hozzá az egész tagság, de még a lakosság is, a több mint százezer forintos darabáru faültetéseket. Lehetett volna olcsóbb is? Igen!

Szerettük volna a Dera projektet nyilvánosság elé hozni, netalán meg is beszélni a polgárokkal, ezt nem tudtuk elérni, titkosítva lett az anyag!? Elnökünknek nem kevés energiájába, idejébe került a hadakozás azért, hogy a tervekbe belelásson, hogy informálódjon.

Tiltakoztunk az esztelen fakivágások ellen, informáltuk a lakókat, a többi civil szervezetet.

Utána jártunk, lépéseket tettünk a szennyvíz túlfolyás megszüntetéséért, az Erkel utcánál.

Szándéknyilatkozatot tettünk a Szlovák Ház megnyeréséért, lett volna egy közösségi ház, de a képviselők egy új megalakult csoportja fölényesen kiütött minket a nyerési lehetőségből…….

Tagjaink közül sokan segítik az új alakuló civil szervezeteket, sőt mint alapító tag, részt is vesznek benne. Program szervezéssel, munkával, kommunikációval, a lehetőségeken belüli részvétellel.

Már elmondható, hogy a rendszeresen kiadott Pomázi Cseresznye nevű újsággal információt közlünk a lakossággal. Ugyan így, használjuk az online felületeket is, ahol a legfőbb szempont a tiszta hiteles tájékoztatás…….

Szervezzük az utca fórumokat, ahol beszélgetünk az emberekkel, kérdezzük a véleményüket. Sok okos meglátás elhangzik részükről, amiből igyekszünk profitálni. Hisz a város Ö értük van, Ők érzik a napi közösséget érintő javítandó feladatokat.

Hát ennyi, amit össze tudtam szedni, de ez közel sem teljes lista. Egyesületünk tagjait semmi önősérdek nem vezérli, mindenki azért áldoz erőt, időt energiát, hogy kis városunk Pomáz szebb és élhetőbb legyen!

Fotók: internet


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “Mottó: Mit is tettek, mit is értek el a KV-sok? III.” bejegyzéshez

 1. Szemánné avatar
  Szemánné

  Nem igazán a cikhez akarnék szólni de nem találtam más helyet
  A választással kapcsolatban. A szavazó körzetekben ,szavazás idő alatt is nagyon oda kellene figyelni, mert annak idején mutogatták hogy kire kell szavazni a bizottsági tagok.,hogy a fídesz nyerjen.A számlálást is csak ők akarták.
  Köszönettel Szemánné

 2. Elek Ilona avatar
  Elek Ilona

  Köszönjük a figyelmeztetést, igyekszünk odafigyelni. Minden választási kerületbe küldünk szavazatszámlálókat, akik a folyamat tisztaságát, a jogszerűség ellenőrzését fogják gyakorolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük