Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Nem támogatja tovább az önkormányzat a hulladékszállítást

Kukás autó
Ez derült ki a héten tartott bizottsági városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén.

Mindez pedig áremelkedéssel járhat.

Miért lehetséges az áremelkedés?

Mert eddig a hetenkénti hulladékszállítást a szolgáltatást igénybe vevőnek számlázta a VSZ Rt, viszont a szelektív hulladék elszállítását és a lomtalanítást – már amikor volt – az önkormányzat fizette.

Mostantól ez utóbbiak mögül ki akar szállni az önkormányzat.

Akkor azzal indokolta mindezt Zsebe Zsolt bizottsági elnök, hogy nem tehet mást az önkormányzat, a hulladéktörvény módosítása miatt a szolgáltatás ellenértékét az úgynevezett koordináló szervezet a lakosoknak küldi meg.

Az ülést követően átnéztem a törvény. Eszerint a szervezet valóban a lakosoknak küldi meg a számlát, ám arra sehol sem találtam utalást, hogy az önkormányzat ne vállalhatná át a díj bizonyos részét.
Mint ahogy tette eddig.

A keddi testületi ülésen kérdeztem: hol szerepel a törvényben az, hogy ezentúl nem támogathatja az önkormányzat a hulladékszállítást az eddig megszokott formában.
Senki sem említett ilyen törvényhelyet.

Amit pedig a törvény nem tilt, azt szabad, vagyis, az önkormányzat továbbra is állhatná a szolgáltatás egy részének a fizetését.
Mivel nem akarja, ezért félő, hogy a második vagy a harmadik negyedéves hulladékszállítási számla már magasabb összegről fog szólni.

Éppen ezért az előterjesztett formában nem szavaztam meg a rendelet, illetve a szolgáltatóval kötött szerződés módosítását.


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük