Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Nyeregben vagyunk?


Szeptemberben három kerékpáros akció volt Pomázon. Pomázon, ahol egyetlen méternyi kerékpárút nincs, mégis sokan pattannak nyeregbe nap, mint nap.

Szeptember 9.-én „Bringázz a suliba” jelmondattal a Közösen a Városunkért Egyesület kezdeményezéseként megkíséreltük feltárni azokat a kisforgalmú útvonalakat, ahol az iskolába igyekvő gyerekek biztonságosan közlekedhetnek. Egyben feltérképeztük azokat a szükséges közúti módosításokat, amelyek révén a biztonság tovább fokozható. Feltétlenül szükségesnek tartjuk például jelzőlámpa elhelyezését a Beniczky-Hunyadi utcai átkelőnél. Észrevételeinket, javaslatainkat összefoglaltuk, és átadjuk az önkormányzatnak.

22.-én Pásztor Lajos (Lujó) egyszemélyes akcióján vettünk részt, amikor is ünnepélyesen felavattuk Pomáz első, és egyben a világ legrövidebb kerékpárútját (aligha nem bekerül a Guinness rekordok közé). Az avatásra meghívót kapott az a négy polgármester-jelölt is, akik programjukban kerékpárutat ígértek. Közülük egyedül Mármarosi István fogadta el a meghívást, ö mondta az avató beszédet.


28.-án ismét a Közösen a Városunkért Egyesület rendezett „Bringás reggeli” akciót, csatlakozva a Magyar Kerékpárosklub országos rendezvényéhez. Reggel 7-9 óra között finom falatokkal, teával, üdítőkkel vártuk a munkába, iskolába igyekvő kerékpárosokat a HÉV állomás mellett. Sokan jöttek, örömmel fogadták a felkínált szendvicseket, italokat.


Röpke társalgás is folyt -mindenki sietett- melynek során újra és újra ugyanazok a kérdések jöttek elő: miért nincs elegendő tároló (már a kerítések mellett sincs hely), miért nincs kerékpárút Pomázon, tesz-e valamit az önkormányzat a kerékpárosok érdekében?

Válasz egyelőre nincs, de azért tájékoztatásul álljon itt egy friss hír: idén a Pilis-Dunakanyar turisztikai fejlesztésére közel 70 milliárdot osztott ki a kormányzat -1550/2017.(VIII:18) korm. hat. Ebből 1,5 MD jut a Börzsöny kerékpárút hálózatának fejlesztésére, 2,0 MD a Pilis-Visegrád kerékpárútra, és Szentendre is egymilliárdot kapott a BUBI rendszer meghosszabbítására Budapesttől Szentendréig.

 


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük