Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Nyílt levél a pomázi beruházások tervezetlenségéről

 • Mi a legfontosabb Pomáznak?
 • Melyik utcában kellene leghamarabb járda?
 • Melyik utcát kellene leggyorsabban leburkolni?
 • Hol van a legnagyobb szükség vízelvezetésre?
 • Hol, milyen vízelvezetés a legpraktikusabb?

 

 

Azt gondolnánk, hogy ezeket a dolgokat a városban megtervezik.
Azt gondolnánk, hogy ezeket a dolgokat ismertetik a lakossággal.
Azt gondolnánk, hogyha lehetőség van pályázati pénzhez jutni, akkor a tervekben elől szereplő, legfontosabb dolog lesz elkészítve.

Ha így gondolták, akkor tévedtek.
Úgy tűnik, Pomáznak nincs szüksége erre.

Évek óta próbáljuk elérni, hogy az önkormányzati beruházások ütemezéséhez készüljön egy felmérés.
Nézzük meg, hol van szükség útra, járdára vagy vízelvezetésre.
Minősítsük ezt például a súlyosság és a használók száma szerint.
Majd készítsünk ezek alapján egy sorrendet.
Ezek után, ha pénzhez jut az önkormányzat, akkor mindenki tudhatja, hogy a lista elején lévő fog elkészülni.
László Attila tervet is készített hozzá.

De ki dönti el, hogy mikor mi épül Pomázon?
Ki dönti el, hogy mikor mire pályázzunk?

Az előterjesztéseken mindig egy konkrét beruházásról kell szavazni a képviselőknek. Nem hallottam, hogy arról kellett volna dönteniük, mire költsék a rendelkezése álló összeget, hol lenne a legnagyobb szükség rá.

Ezek szerint valaki ezt eldönti még az előterjesztés előtt, mert nem gondolom, hogy a pályázatok forrását biztosító intézmények ismernék Pomázt. Ebből azt a következtetést tudom levonni, hogy  polgármesterünk és/vagy tanácsadói döntenek.
De őszintén szólva, nem tudom.

László Attila nyílt levelében -a fent említett témában- tett fel kérdéseket a Polgármesternek.
Lássuk a levelét és a választ, amit kapott rá/érte.

A nyílt levél itt olvasható


Polgármester válasza:

Tisztelt László Attila Úr!

Levelét elolvastam.
Az elmúlt években a leveleire, személyes kérdéseire rendszeresen válaszoltunk, válaszoltam.
Sajnos a mostani már a jó ízlés határait súrolja, az kiderült számomra semmilyen válasz Önnek tőlünk, tőlem soha nem lesz elfogadható.
Ennek megfelelően kezelem ezentúl ezeket.

Tisztelettel: Vicsi László


Tisztelt Polgármester Úr!
Köszönöm gyors és rövid reagálását az Önhöz küldött levelemre. Sajnos válasznak nem tudom elfogadni, mert a levelemben leírt súlyos problémákra egyáltalán nem tért ki. Városunk felelős vezetőjétől elvárható lett volna egy felelősségteljesebb reakció. Javaslataimat úgy érzem, hogy a városunk és annak lakóinak érdekében tettem, jobbító szándékkal. Sajnálatos, hogy nem érintette meg az abban leírtak. Téved, hogy minden levelemet megválaszolta, válaszolták. Ha igényt tart rá rendelkezésére bocsájtok egy kimutatást az Önkormányzathoz írt leveleimről, és ha volt, az arra adott válaszokról. Ha vissza nézi az ez évi közmeghallgatáson tett felszólalásomat és minden képviselő asztalára írásban letett utakkal kapcsolatos javaslataimat, megláthatja, hogy választ az általam felvetett problémákra és javaslatokra akkor sem és most sem kaptam. Megtisztelne válaszával, ha felhívná figyelmemet, hogy hol jártam levelemben a jó ízlés határán. Tudatosan biztos nem tettem ilyet.
Reményeim szerint mind a ketten azok közé tartozunk, akik a városért tenni akarnak. Van aki részben fizetésért kötelességből, van aki lelkesedésből, városa iránt érzett szeretetből. Nem kívánom lebecsülni a városunkért tett erőfeszítéseit, de nem tartom helyénvalónak, bölcs dolognak a lakosság részéről jövő mindennemű jobbító javaslat ilyetén való elintézését. Mindenesetre nem adom fel eddig végzett tevékenységemet annak reményében, hogy legalább egyszer lehetőségünk lesz a városért közösen dolgozni.

Tisztelettel üdvözli: László Attila


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

4 hozzászólás a(z) “Nyílt levél a pomázi beruházások tervezetlenségéről” bejegyzéshez

 1. Elek Ilona avatar
  Elek Ilona

  Hát én nem tudom……….Hogy László Attila az előző kérdéseire mikor, milyen választ kapott, nem tudom, nem tudhatom. Most e levélváltás során viszont kérdés fogalmazódott meg bennem. Olvasván levelét, a feltett kérdéseket, valahogy több, tartalmasabb válaszra méltatnám……..Ez, nem lehet egy Polgármester kurta-furcsa válasza! Azért egy közösségért munkálkodó polgárt ilyen lekezelő, „megbántott” kategóriás válasszal nem lenne szabad elintézni. Nem hiszem, hogy városvezetőnk, csak ennyire képes. Nagyon hajlok arra, hogy rosszak a tanácsadói, de azt feltételezni sem merem, hogy csak időhiány miatt sikeredett ilyenre, ilyenné a válasz. Amellett, nem találom azt az ízlést súroló részt, pedig kerestem………..

 2. Hardi Péter avatar
  Hardi Péter

  Icu, lehet, hogy a polgármesternek rosszak a tanácsadói, de ne feledd: ő választotta őket.

 3. Volner János avatar
  Volner János

  Büszke vagyok László Attila barátomra, hogy szeretett otthona, Pomáz város fejlődése érdekében ilyen súlyú kérdéseket kellő tisztelettel és tapintattal tudott feltenni városa első számú vezetőjének. Attilát több mint ötven éve ismerem, vele egy technikumi osztályban ismerkedtem meg egy szép szakma, az épületgépészet alapjaival. Én más pályára kerültem, de tudom, hogy azóta a főváros és az egész ország számos helyén víz,- csatorna, – gáz és klíma rendszerek épültek meg László Attila keze alatt, munkáját mindenhol értékelték és megbecsülték. Nem tudom hány levelet írt a választott testületnek és hány választ kapott, de abban biztos vagyok hogy nemcsak a saját, hanem minden pomázi érdekét képviseli, amikor a város ügyeiben szót emel. Nem ilyen választ érdemelt. Ez a válaszlevél a polgármestert minősíti, nem őt! Dr. Volner János gépészmérnök, mérnöktanár

 4. Kovács Sarolta avatar
  Kovács Sarolta

  A polgármester úr és csapata rendkivül „érzékeny”. A lakosság minden problémája, vagy gondja nem tud olyan köntösben, stílusban megjelenni, hogy az ne legyen számukra sértő, és persze ezért válaszra nem méltatható. El kéne már döntenie, hogy a main stream politika embere akar lenni, vagy a Zemberek szolgálatában Polgármester. Ha Polgármester szeretne lenni, akkor az empátia, a kreativitás, és az emberek szolgálata kellene, hogy első helyre kerüljön, és nem a pökhendi érzékenység, mert így továbbra is csak egy rendezetlen, koncepció nélküli szegény rokon kinézetét keltő település maradunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük