Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

PÁLYÁZUNK!!!

Úgy tűnik, a Civilek végre saját otthonhoz juthatnak (gyorsan lekopogom). Civil önkormányzatunk jóvoltából valamelyest már javult a civilek helyzete: Leidinger István első intézkedései között lehetővé tette a Művház termeinek ingyenes használatát. Most egy újabb, lehetőség kínálkozik: közösségi célú hasznosításra megpályázható az Örökségudvar területén lévő, volt „szlovák ház”.

A menyasszony azért nem olyan szép, mivel a pályázónak vállalnia kell a romos épület felújítását, átalakítását, egy turisztikai információs iroda létesítését és működtetését, a helytörténeti gyűjtemény látogathatóságát, és még egy csomó egyéb előírt feladatot.

Első hallásra ez egy civil szervezetnek kicsit (?) soknak tűnik, ugye? Mi is úgy gondoltuk, hogy ezt egyetlen civil egyesület sem vállalhatja fel. Tovább gondolva aztán rájöttünk, hogy, ha egy nem is, de a civilek közössége képes lesz megteremteni a szükséges anyagiakat, megszervezni az építési munkákat, és ellátni a kijelölt feladatokat, ezért hét alapító tagszervezettel megalakítottuk a Pomázi Civil Szövetséget, elkészítettük alapszabályunkat, megtörtént a bírósági cégbejegyzés, összeállítottuk, és január 29-én benyújtottuk pályázatunkat.

Hogy miért is pályázunk, arra a válasz: mert kell egy hely! Kell egy hely, amely végre otthont ad a pomázi civil közösségek sokaságának, hogy sokszínűségükkel, kreativitásukkal, gazdag programjaikkal, és önkormányzati feladatok átvállalásával szolgálhassák városunk polgárait.

Programunk első helyén természetesen a ház felújítása, átalakítása szerepel, és itt már mindjárt megjelent a közösség ereje: már a hír hallatára egyre-másra érkeztek a civil felajánlások, vállalások, adományok. Elkészültek a felújítási-átalakítási tervek, van műszaki vezetőnk, van generál kivitelezőnk, vannak vállalások a szakági munkákra, rengeteg a jelentkező önkéntes munkákra, és rendelkezünk az induláshoz szükséges pénzadományokkal is.                                                                                                                                     Az önzetlen vállalásokat, felajánlásokat, adományokat ezúton is köszönjük.

A Szövetség persze nem csak ezért alakult. Az új egyesület alapszabályában rögzíti többek között a Szövetség céljait és tevékenységét (kivonat):

  • Azon civil szervezetek tömörítése, melyek fő feladatuknak tekintik tagságuk egyéni céljainak megvalósulásán túl Pomáz város fejlődésének, az itt élő lakosság életkörülményeinek javítását
  • A tagszervezetek közötti párbeszéd, koordináció, információ-csere biztosítása
  • A tagszervezetek részére szolgáltatások, szakmai segítségnyújtás és képzések szervezése,
  • Városi kulturális és turisztikai információs szolgáltatások nyújtása
  • A határokon átnyúló együttműködés révén hozzájárulni a határon túli magyarság kulturális életének fejlődéséhez, gazdagításához
  • „Civil Közösségi ház” létrehozása és működtetése városunk civil szervezetei részére, természetbeni és pénzadományok, szponzori és pályázati támogatások felhasználásával, valamint önkéntes munkával, Pomáz Város Önkormányzatával való szerződéses együttműködési megállapodás szerint
  • A Szövetséghez bármely pomázi civil szervezet/társaság csatlakozhat, amely egyetért az alapszabályban rögzített célokkal
  • Valamennyi csatlakozott tagszervezet egyenrangúként vesz részt a szövetség munkájában, képviselője útján.

Készen állunk a kezdésre: Vigyázz, Kész, ….


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük