Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Pomáz Napján volt a Pomázi Cseresznye

Szeptember 24-én zajlott a város legmozgalmasabb ünnepe, a Pomáz Napja. Várossá válásunk évfordulóját ünnepeltük a Szelistyén, ahol az önkormányzat sátrakat állít ilyenkor a civilek , pártok, egyesületek, intézmények részére. Ott aztán mindenki süt-főz, vendégül látja a betérőket, érdeklődőket.

Az idén kellemes, nyárias idő volt, ami hozzájárult a jó hangulathoz. Beszélgettünk, ettünk, ittunk, élveztük a nagy forgatagot.

A Pomázi Cseresznye több programmal készült. Délelőtt a gyerekek nemez golyókat gyúrtak a sátor előtt. Közben cseresznye totót töltöttek ki az arra járók. A nyertesre egy finom csokoládétorta várt.  Délután kerekasztal beszélgetésre gyűltünk össze, meghívott vendégünk Laszlovszky József régész professzor. A középkori Pomázról, régészeti lelőhelyeiről, műemlékeiről mesélt, roppant érdekesen. Mindenki feszülten figyelt, nem akart elszalasztani egyetlen gondolatot sem. Bár hangosan szólt a zene.

A totó nyertese az 5-ös szám tulajdonosa lett, aki nem jelentkezett. Kitartóan kerestük, Lujó még a hangszórón is bemondatta, mégsem került elő. Nehogy kárba vesszen, a beszélgetés után a tortát felszeleteltük, és megettük. Ahogy elfogyott, előkerült ám a nyertes, Erdélyi Sándor személyében. A nyereményéből addigra semmi nem maradt. Szerencsére Ő  is jó hangulatban volt, nem haragudott a torta miatt. Elhatároztuk, hogy utólag kárpótoljuk majd.

 Ez az egyedüli kellemetlen esemény történt a nap folyamán, ettől eltekintve nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre is megyünk, reméljük kapunk sátrat!


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Pomáz Napján volt a Pomázi Cseresznye” bejegyzéshez

  1. Andrásné Murányi Borbála avatar
    Andrásné Murányi Borbála

    Az albumba válogatott képeket Petrovits Krisztina készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük