Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Pomázi Cseresznye 2019 tavasz

A Pomázi Cseresznye 2019 tavaszi  száma:


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

3 hozzászólás a(z) “Pomázi Cseresznye 2019 tavasz” bejegyzéshez

 1. köszönömhogymeghallgattak avatar
  köszönömhogymeghallgattak

  Az 1. választókerület problématérképéhez szeretném hozzáfűzni a következőket. Középhegy utca teljes útburkolat hiánya, mindössze egy borzasztóan porzó útalap készült el tavaly, ami gyorsan romlik, nem megoldás. 4-5 villanyoszlopnyi (nagyon hosszú) szakaszon teljesen hiányzik az utcai világítás. Aki nem kocsival jár, vaksötétben közlekedik esténként.

 2. Horváth József avatar
  Horváth József

  Üdvözletem!
  Az 5. választókerület martaszfaltos témához szólnék picikét! Nem csak az a 4 utca kapott a gányolt aszfaltozásból hanem az Ibolya utca is!! Ott lakok s végig néztem hogy gányolják!! A technológiát nem ismerték az biztos!!! Egy két nap alatt lenyomták az egészet és a „megoldások embere” végig gurult önelégült vigyorral az „elkészített” utcákon! De ettől nem lett tökéletes a tökéletlen munka! Arra jó volt hogy a kőporos utcák egy ideig ne legyenek porosak, s sárosak! És egyes lakók rá szavazzanak!!!! A kátyúkat nem említem! Egy év után már voltak!! Na de mit is vártunk volna egy hamar munkától, hozzá nem értő mutyis cégtől? Lekotorták az út szélét a traktorral s ráhúzták a kb 3 – 4 centis martaszfaltot! Egy év se kellett s gaz nőtt ki belőle!!! Repedezik az egesz mivel nincs normális alapja s vastagsága! Szegély követ se helyeztek le!!! Egy eső után végig lehet menni és megnézni, hogy hol rossz ( úgy az egész!!)! Fényképek vannak par ilyenről es katyúról ami egyre nagyobb! A javítasnak nevezett valami tök kidobott pénz! Ezt nem lehet! Főleg nem azokkal kik végig rohannak rajta javítás címszóval! Kb negyed óra alatt végeznek egy utcával! Szóval aki képviseli a MI UTCÁNKAT IS, az akkor képviselje rendesen, járja végig mindegyiket! Beszélhetne az ott lakókkal is! Nem csak fórumokon, mivel arra nem biztos hogy elmegy (sőt! Biztos) mindenki! Tudom ez időigényes de viszont hatásos!!! Az itt élő nyugdíjasok többsége csak azt látja, hogy ezek akik most ülnek a bársonyszékekben milyen jók! Ezek tesznek értük valamit! Na lehet dolgozni azért, hogy más legyen, hogy megismerjék, hogy tudják ki tette értük! Röviden(?) Csak ennyit! Ja a csapadékvíz elvezetést nem is írtam( az udvarunkonkeresztül történik jelenleg az alsó szomszéd telkére, amiért nagyon boldog szokott lenni!) ! Ja mert az nincs is ebben az utcában se! Azért a súlyadót meg a többit mire fizetjük? Más településeken ingyenes szelektív kukákat, komposztáló ládákat is kapnak a lakók ezekből a pénzekből, stb ! Na nem írok többet! Legyen ennyi elég! További jó és sikeres munkát a pár felsorolthoz és a nem említettekhez is!!

 3. Sz. Balogh Mária avatar
  Sz. Balogh Mária

  Üdvözlöm Önöket!
  Kértek javaslatokat a 2. választókerületi problémákhoz. Íme három:
  1. Iskolaidőben (szeptember-június), amikor nagy a forgalom, vagy akár dugó is kialakul a Beniczky utcán, akkor a szemfüles autósok próbálnak a vele párhuzamos utcákon kerülni reggel 6:30 – 8:30 és délután 16 – 18 óra között. Így az Orgona-Tavasz utca felé is sokan mennek, átlagosan 1-3 másodpercenként egy-egy autó. Az utca 1 sávos, a széle nincs védve, itt-ott kátyús is, és nem 30-40 km/óra sebességgel jönnek-mennek egyszerre, egymással szemben az autók, hanem akár 50-60 km/óra sebességgel is. Kimondottan veszélyes így – lassan és óvatosan – autóval kiállni és elindulni a helyi lakosok számára. Azon izgulhatunk, hogy mikor repül az autónkba oldalról egy száguldozó! Nagyon hasznos lenne az utcák két végén 30 vagy 40km/ órás sebességkorlátozó tábla/ aszfaltra festett jelzés végig a Beniczkyvel párhuzamos, egysávos utcákban, hogy megelőzzük és elkerüljük a balesteket.
  2. Az Orgona-Tavasz utcán kevesen takarítják az utca két oldalán a gyomot, lassan embermagasságig is nő. Ráadásul van köztük parlagfű is. Ezek karcolják az autókat – mert egy sávos csak az utca, ráadásul kétirányú-, és károsak az egészségre. Közmunkások vagy szerződtetett kertészeti szolgáltatók havonta egyszer kitakaríthatnák a gazt és az útra hajló ágakat.
  3. Sok az eső, meleg is van, a növények erőteljesen növekednek. Nem elégséges tavasztól őszig a havi egyszeri zöldhulladék szállítás. Április- november között legalább kéthetente kellene összegyűjtetni a levágott zöld hulladékot. Nagy része komposztálható is lehetne, ami visszaforgatható az önkormányzat által gondozott területek számára.
  Köszönöm, hogy meghallgattak, és még jobb lenne, ha intézkedéseknek is látnánk nyomát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük