Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Rendelet tervezete súlykorlátozásról, nehéz gépjárművek úthasználati díjáról

Néhány utcába bizonyos súlyt meghaladó járművek csak akkor hajthatnak be, ha előtte úthasználati díjat fizetnek. Hogy melyik utcába és milyen súlyú járművek,  arról önkormányzati rendelet készül. A tervezetet érdemes elolvasni és véleményezni. Erre minden pomázinak lehetősége van.

Önk-i tulajdonú utakon súlykorlátozás, behajtási eng. feltételeit szabályozó rendelet megalkotása

A tervezetet egyébként a városfejlesztési bizottság november 6-i ülésén tárgyaltuk először, majd a véleményeket összegyűjtve és lehetőség szerint beépítve ismét a bizottság, illetve a testület elé kerül.

Szerintem például megfontolandó, hogy a hideg aszfaltos eljárással készült utakra mindenképpen vezessenek be súlykorlátozást, azokat ugyanis a nehéz gépjárművek különösen gyorsan tönkreteszik. Ha pedig mégis szükséges a járművek behajtása – például építkezés miatt – akkor az utak igénybe vételét, a keletkezett kátyúk eltüntetésének költségét az általuk befizetett úthasználati díjból lehetne fedezni.

 

 


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Rendelet tervezete súlykorlátozásról, nehéz gépjárművek úthasználati díjáról” bejegyzéshez

 1. Bóna László avatar
  Bóna László

  Az 5,5 t-ás korlátozást módosítani kéne 7,5 t-ra,mivel 5.5t-s jármű kategória nem nagyon jellemző!Lehet hogy nincs is!3,5t,7,5t,12t.20t.össz tömegű jármű kategóriákról tudok.Az 5.5t a tényleges súlyra vonatkozik,és nem a megengedett össz tömegre!
  Ezt kérném átgondolni,és módosítani!
  Érintett lennék,mert érvényes tárolási engedéllyel rendelkezem 5,5tonna súlyú tehergépkocsira,aminek a legnagyobb megengedett össztömege 7,49t.
  Üdvözlettel:Bóna László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük