Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Rendkívüli testületi ülés, két közbeszerzés eredményhirdetésére

margitligeti-fak

Egyik a Liliom utca aszfaltozása vízelvezetéssel, a Zsálya utcától a Margaréta közig. Nyertese a SATRABAG Általános Építő KFT, az építés költsége bruttó 23.049.368Ft lesz. Az utat néhány éve leaszfaltozták martaszfalttal, ami rövid idő alatt tönkrement. A STRABAG megfelelő referenciával rendelkező, nagy építőipari cég, bízhatunk benne, hogy jó minőségű út fog épülni. Egyhangúan elfogadtuk a határozati javaslatot. A költségeket figyelemmel fogjuk kísérni. Előzetes költségvetést nem kaptunk, így egyelőre erről több információnk nincs.

A másik közbeszerzés a Margitliget utca járdaépítésének első szakasza. Már a közbeszerzés kiírása során feltűnt, hogy irreálisan drágán árazták be a költségvetést. A bizottsági ülésen Zsebe Zsolt, a Városfejlesztési Bizottság elnöke azt mondta, nem nézte át a költségvetést, mert az nem az Ő dolga. A hivatal dolgozói készítették el, és Ő bízik a szakértelmükben. Megkérdeztem tőle, hogy ha komoly észrevételek merülnek fel a költségvetéssel kapcsolatban – pl. a 2 db kis fa kivágása – nem kellene előbb kivizsgálni, és csak akkor megszavazni, ha minden rendben van? Nem, neki az a dolga, hogy az előterjesztés alapján döntsön, és tud is így dönteni.

A testületi ülésen ketten szóltunk hozzá, kifogásolva a túlárazásokat. Hardi Péter néhány tételt kiemelt a költségvetésből, és megkérdezte, hogyan lehetséges erre ilyen magas összeget szánni. A  jegyző érdekes retorikai fordulattal válaszolt. Pétert úgysem lehet meggyőzni, tehát nem is próbálkozik vele. Igaz is! Értelmes, gondolkodó embert nem lehet meggyőzni arról, hogy ez a költségvetés rendben van.

Az interneten rábukkantunk egy hasonló pályázatra, amit Bagod önkormányzata nyert el.

http://bagod.hu/bagod/palyazatok-projektek/bagod-ady-utca-keleti-oldalan-terkoves-jarda-epitese/

          Bagodon a járda hossza 434m, jóval hosszabb mint a mi Margitliget utcai szakaszunk.

          Nettó szélessége 1.5m, a mi útszakaszunkban van olyan rész, ahol 1m-nél nem lesz szélesebb a járda, mert nem fér el több.

          A járda alatt teljes csapadékvíz elvezetés lesz, ami korszerűbb megoldás a nálunk tervezettnél.

          A járda szintén nagy forgalmú út mellett épül.

És mindez 20 millió Ft-ból valósul meg.

Képviselő társaimnak emailon átküldtem a linket, és az ülésen elmondtam röviden a tartalmát. Arra kértem őket, tájékozódjanak, és gondolják át, vállalják-e a felelősséget ezért a túlárazott beruházásért. Meghallgattak, majd minden reagálás nélkül polgármester úr szavazásra szólított fel bennünket. Meg is történt, 9 igen szavazattal, 1 nemmel (én) és 1 tartózkodással (Hardi P) elfogadásra került az 52 milliós beruházás.

Végül zárt ülésen szavaztunk az október 23-án kitüntetendőkről. Átadásra kerül majd az ünnepélyen két posztumusz Pomáz Díszpolgára kitüntetés, és egy Pomázért kitüntetés. Az előterjesztést egyhangúan megszavaztuk.        


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “Rendkívüli testületi ülés, két közbeszerzés eredményhirdetésére” bejegyzéshez

  1. Andrásné Murányi Borbála avatar
    Andrásné Murányi Borbála

    A fotót Hardi Péter fényképezte. Margitligeti fák.

  2. Elek Ilona avatar
    Elek Ilona

    Bármelyik képviselő véleményének figyelembe nem vétele következménnyel járhat…….ha majd ne adj Isten a felsőbb közigazgatási szervnél jelentkező kifogás, bejelentés, kiveri a biztosítékot, akkor nem kell meglepődni……

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük