Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Szemétszedés

Nagyon jó érzés volt, hogy az idei szemétszedés alkalmából milyen sok ember megmozdult.
Az idei évhez hasonló mértékű akció nem tudom, hogy volt-e valaha Pomázon.

Ennyi megpakolható konténert még nem láttam. Az előző évek 1-2 konténeréhez képest most nagyon sok konténert biztosított az önkormányzat és a TeSzedd zsákokkal együtt már tényleg sok szemetet sikerült eltüntetni.

Külön öröm számomra, hogy környezetünk tisztítása valódi KÖZÜGY lett. A szemétszedésben a helyi lakosokon, és a külterületeket gyakran használó kutyásokon, futókon kívül részt vettek képviselők és a polgármester is.

Szeretném nevesíteni is aktív képviselőinket:
-Sarkadi Attila
-Koncz Szilvia
-és természetesen Hardi Péter.
Ha rajtuk kívül más is részt vett, akkor elnézést, hogy nem említettem, de én csak velük találkoztam személyesen. Ha megírják, akkor őket is hozzáírom a listához.
Tudom, hogy sokan értelmetlen, sziszifuszi munkának találják, de én látom a javulást. Másrészt, ha nem is véglegesen, de egy időre fellélegezhet a természet.
Persze egyetértek azzal, hogy nem az a megoldás, hogy más szemetét szedjük évről évre, de bízom benne, hogy meg tudjuk változtatni az emberek szemléletét is.
Ezért kérem, hogy akik részt vettek a szemétszedésben, azok híreszteljék is ezt. Abban bízom, hogy a szemetelőkben megszólal a lelkiismeret, ha tudják, hogy valamelyik ismerősük szedi a szemetet utánuk. Mellesleg felismerheti az általa kidobott ágyat, vagy felszedett csempét.
Már tavalyi szemétszedés után is megírtam, hogy aki a zöld hulladékát hordja ki (amivel nem értek egyet), legalább azt tegye meg, hogy ne műanyag zsákba rakja ki, és ne rakja rá a szemétkupacra, aminek következtében eltakarja azt és megnehezíti a szemétszedést.

 

Köszönöm még egyszer mindenkinek a szemétszedésben való részvételt és a szervezőknek a munkájukat!

Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük