Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Testületi ülés folytatása

pomaz-ovoda-2016-04-24-c07Mind a három közbeszerzési kiírást a Hajdú Ügyvédi Iroda készítette. Több korábbi közbeszerzést is bonyolított már Pomázon. Ez az iroda hívta meg pályázni, majd hozta ki nyertesnek a 8 önkormányzati épület energetikai beruházására a Toscan Bau Kft-t. Egy olyan céget, amelyik egyszemélyes vállalkozás, óriási veszteségeket halmozott fel, saját tőkéjét már évekkel korábban elvesztette, és még a székhelyén sem találunk semmit, még egy táblát sem.

Ezek után szerettem volna néhány kérdést hozzá intézni a kiírásokkal kapcsolatban. Nem tehettem, mert sem a bizottsági ülésen, sem a testületi ülésen nem volt jelen. Polgármester úr sem adott konkrét választ, egyetlen észrevételemre sem. Válasza annyiból állt, hogy a közbeszerzési eljárás nagyon bonyolult feladat. Ő sem ért hozzá. Ehhez a véleményéhez csatlakozott jegyző asszony is. Ezért bízták meg a Hajdú Ügyvédi Irodát. És ha Ők nem értenek hozzá, akkor én sem. Ha nem értek hozzá, akkor pedig ne tegyek észrevételeket!

Én viszont úgy gondolom, hogy azért kapom meg az anyagot, hogy elolvassam. Észrevételeimet elmondjam, a felmerült kérdéseimre érthető választ kapjak. Hogyan döntsem el anélkül, hogy igennel vagy nemmel szavazzak?

Óvoda közbeszerzés – különös előírások.

A 400 millió Ft-os beruházás elszámolása 4 résszámlával történik majd. A cég  100 millió Ft beépomaz-ovoda-2016-04-24-c04pítése után nyújthat be számlát. Előleg adható, de csak 5% , ami 20 millió Ft. Holott a tv. adta lehetőség 30%-ig terjed.

Ennek a feltételnek csak egy rendkívül tőkeerős cég felel meg, aki képes megelőlegezni 100 millió Ft-ot, az elszámolás végéig.  

Ezek után roppant érdekes az alkalmasság kiírása. Alkalmas az ajánlattevő, ha az elmúlt 3 évben árbevétele legalább 140 millió Ft volt. Vagyis, elegendő, ha évente 40-50 millió Ft árbevételt ért el. Miből lesz vajon 100 milliója, megelőlegezni a beruházást?

Műszaki alkalmasság tekintetében is figyelemre méltó az előírás. Referenciaként 140 millió Ft értékű új óvoda építését várják el, ami csupán harmada a most épülőnek.  Miért nem vártak el egy hasonló nagyságú projektet? Talán a kiszemelt vállalkozónak csak ennyi referenciája van?

Az árazatlan költségvetést az utolsó pipomaz-ovoda-2016-04-05-c00llanatban, a testületi ülés előtt kaptuk kézhez, papíron. Átnézés után kiegészítem a beszámolómat az abban találtakkal.

Az óvoda közbeszerzés elindítását fenntartásokkal bár, de elfogadtam, és a testület egyhangú szavazással  megszavazta.


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Testületi ülés folytatása” bejegyzéshez

  1. Andrásné Murányi Borbála avatar
    Andrásné Murányi Borbála

    A képeket az epiteszforum.hu oldaláról választottam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük