Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Testületi ülés március 6-án

Megtörtént az idei költségvetés zárószavazása. A testület elfogadta, egyedüliként tartózkodtam. (Hardi Péter nem volt jelen.) Indokaim évek óta változatlanok. Hiányzik belőle az előrelátó tervezés.  Nincs együtt gondolkodás a lakossággal, véleményük, igényeik meghallgatása sincs. Így fordulhat elő, hogy több ezer aláírást kell összegyűjteni fárasztó munkával a fontos ügyekben, és még akkor sem foglalkoznak vele.

A módosító indítványokat elfogadtam két kisbusz vásárlására, a helyi közösségi közlekedés beindítására. Régóta várunk rá pomáziak! Az Önkéntes Tűzoltóság települési tagdíjának jelentős megemelését is támogattam, amennyiben mind az öt önkormányzat megszavazza, elegendő lesz a működésükre.

Elfogadtuk a közbeszerzési tervet, és a tájékoztatót a város környezeti állapotáról. Döntöttünk ingatlan ügyekben, és megszavaztuk a Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde és az SzSzK Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását. A Sashegyi iskola műfüves és rekortán pálya építéséhez nyújt be pályázatot, ehhez megadtuk a tulajdonosi hozzájárulást. Az ingatlanügyek megszavazásán kívül lakossági kérésre felvetettem a Borbolya utca közvilágításának a hiányát, amire már évekkel ezelőtt ígéretet kaptak, hogy lesz. Megkérdeztem, mikorra várhatják, hogy elkészül. Persze a megfelelő tervezés és beruházások sorrendiségének hiánya miatt nem is tudták megválaszolni.

A testületi ülésen a hallgatóság között ült Hamvas Atanáz. Felszólítottam, hogy mondjon le a Pomázi Polgár főszerkesztői posztjáról. Az előző testületi ülés után ugyanis megfenyegette Hardi Pétert, hogy csúnya balesete lesz. Erről Péter jogos felháborodásában hangosan tájékoztatta a polgármestert. A botrányra a testület jelen lévő tagjai mind felfigyeltek. Erre én vagyok a tanú.

Hamvas Atanáz azt válaszolta flegmán, hogy mondjak le én. No de, ezek után képviselőtársaim, a polgármesterrel az élen mind kijelentették, hogy nem tudnak semmiről, nem hallottak semmit az incidensről. Ők csak egymással beszélgettek akkor. Szerencsére a bibliára senki nem esküdött meg. J

Ezen kívül Nagy Attila nehezményezte, hogy kikértem a képviselők vagyonnyilatkozatait. Kijelentette, hogy felháborítónak tartja, és az övét nem hozhatom nyilvánosságra. Attila nincs tisztában a törvény adta lehetőségeinkkel. A közérdekű adatok azért kérhetők ki, mert az érdeklődőknek joga van megtudni, mit tartalmaznak. A vagyonnyilatkozatokat kikértük 2015-ben is, a ciklus elején. Most, 2019-ben, a végén újra kikérjük, mert így lehet összehasonlítani, történt-e jelentős gyarapodás a képviselők vagyoni helyzetében, és ha igen, miből adódott ez. Nem véletlenül született erről törvény, a korrupció elleni fellépés – sajnos nagyon könnyen kijátszható – egyik eszköze. Természetesen nyilvánosságra hozzuk. Aki ezt nem szereti, ne legyen képviselő!


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük