Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Testületi ülés október 19-én

A szokásos jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló első napirend után beszámoló következett a Szentendrei Hivatásos Tűzoltó parancsnokság munkájáról. Részletes, 12 oldalas összefoglalót kaptunk, ami valószínűleg nemcsak a mi részünkre, hanem a Parancsnokság felettesei részére íródott. Ezért hiányoltam belőle a Pomázi Önkéntes Tűzoltósággal való együttműködés leírását. Ezzel a beszámoló azt a látszatot kelti, mintha Pomázon és környékén kizárólag a Szentendrei Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járt volna el a felmerült katasztrófák elhárításában. Sajnos nem volt jelen az előterjesztés készítője, Andresz Csaba tűzoltó őrnagy, így nem tudtuk megkérdezni tőle, mi ennek az oka. Hardi Péterrel tartózkodtunk a szavazásnál.

Beszámolót kaptunk a beruházások időarányos helyzetéről. Kaptunk egy listát, amiben az összes idén végzett beruházás felsorolásra került, a ráfordított összeggel együtt. Összesen 82.282.204 Ft-ot költött az önkormányzat beruházásra, felújításra idén.

Ajánlom a pomáziak figyelmébe, tanulmányozzák át, nézzék meg, a környezetükben mi készült el ezekből a munkákból! Az elvégzett munka milyen minőségi színvonalon, és mennyiért készült el! Nem tartalmaz-e indokolatlan túlszámlázást? Sajnos én látok ilyet benne, itt van az 56-os emlékmű körüli tereprendezés 20 millió Ft-ért. Nagyon jól leírták a történetet a 444.hu cikkében, én már nem részletezem tovább. Aki további túlszámlázásokat észlel a listában szereplő beruházások között, vagy a munka minőségével nincs megelégedve, jelezze, és annak alaposan utána járunk. Leellenőrizzük, mi is készült pontosan a mi pénzünkből, nekünk.

Terítéken volt két ingatlan eladási ügye. Az egyik ingatlan a Szelistyén található, a Rendőrség épülete mellett. Valaha szolgálati lakások építését tervezték erre a telekre, az itt szolgáló rendőrök részére. Ebből azonban semmi nem lett, és a Szentendrei Kapitányság nyilatkozata alapján a jövőben sem várható, hogy megépítik. Ezért az Önkormányzat az eladás mellett döntött. A költségvetésben ugyan nem szerepel ennek az ingatlannak a bevétele,és fizetési nehézségei sincsenek a városnak. Ezért én nem láttam indokoltnak az utolsó önkormányzati tulajdonú szelistyei telek hirtelen eladását. Félő, hogy egyszer nagyon fog hiányozni a város vagyonából ez a központi helyen elhelyezkedő telek. Két vevő versenyzett a telekért, ami feljebb tornászta az eladási árat. Az értékbecslés 13,5 millió Ft-ra értékelte, végül 19,5 millió Ft-ért vette meg a nyertes vevő. Egyedül szavaztam nemmel. A másik, 3418 hrsz –on nyilvántartott ingatlan eladását elfogadtam.

A Vróczi úti közbeszerzés kiírása eredménytelen lett. Két pályázó került versenybe, a STRABAG és a MÉMÉP Kft. Hiánypótlásra lettek felszólítva mindketten, és a pótlást egyikőjük sem tette meg. Különösen érdekes ez a fejlemény a STRABAG részéről. A Liliom utcai közbeszerzést nemrég nyerte meg, ott minden szükséges dokumentumot benyújtott.  A Vróczi útnál pedig nem tette ezt meg. Sarkadi Attilával sajnálkozásunkat fejeztük ki a közbeszerzés meghiúsulása miatt. Ő megnyugtatónak találja azt az ígéretet, hogy tavasszal újra kiírják. Addig mart aszfalttal, kátyúzással próbálják járhatóvá tenni az utat.

Dr Sebő Zsuzsanna gyermekorvosi körzete a doktornő nyugdíjba vonulása miatt átadásra került Szakács Krisztina doktornőnek. Ő viszi tovább a körzetet.

Két közbeszerzési kiírásról is döntöttünk, gázbeszerzés és villamos energia beszerzése tárgyában.

Zárt ülésen folytatódott a testületi ülés. Ingatlan kisajátítás, kilakoltatás és egyéni lakossági kérelmek voltak napirenden.

Végül az egyebek napirendi pontban több dolog került megtárgyalásra.

1.       A Béke utcai óvoda kivitelezésére lefolytatott közbeszerzés nyertese a CONSTRUM Kft.

2.       Polgármester úrtól érdeklődtem arról, hogy a zöldhulladék háztól történő elszállítására várhatóan mikor kerül sor, lehet-e erről valamit tudni. Sokan szenvednek az égetés okozta füsttől, ami hétfőnként és péntekenként ellepi a várost. Ha megoldott lenne, nem kellene  égetni, és az  ezt szabályozó helyi rendeletre sem lenne szükség. Javasoltam, hogy a probléma megbeszélésére hívjunk össze Lakossági Fórumot.  Polgármester úr válaszával nagyon elégedetlen voltam, mert csak annyit mondott, nem érti miért zavar ez engem, amikor a hegyre nem száll fel a füst. A VSZRT dolga, majd megszervezi, ha tudja. Őt nem zavarja az égetés. Halászné Gambár Mária korábban foglalkozott már a problémával, de eredményt nem ért el. Két éve a Pomázi Polgárban felhívást tett közzé, kérte a lakosság segítségét, ötleteket várt a probléma megoldására. Felhívásának nem volt visszhangja, szerinte az emberek közömbösek . Fölöslegesnek tartja a Lakossági Fórumot erről.

Végül a jegyző kért szót, és végre korrekt választ kaptam a kérdésemre. A VSZRT-vel tárgyalások folynak, várhatóan a jövő évben megvalósul nálunk is a háztól való zöldhulladék elszállítása.

3.       Legvégül meghallgattuk Hámornyikné Csemeczky Zita prezentációját, a Margitliget út járdaépítéséről. Elmondása szerint az értékbecslést készítő cég vezetőjével a terepet végigjárták, és alaposan átbeszélték a projektet. Ezt néztük végig, nagy figyelemmel.

Sajnos a végén nem kaphattunk szót, sem kérdezni, sem véleményt kifejteni nem lehetett. Így ezt utólag írásban, a saját beszámolóinkban tehettük csak meg.

margitleget-1 Szerencsére a pomáziak érdeklődését sikerült felkelteni a készülő beruházás iránt, több írás, vélemény született az üggyel kapcsolatban. Ezek mindegyike olvasható a Pomázi Cseresznye internetes oldalán. Érdemes elolvasni ezeket, ott lehet tájékozódni a további megvalósulás részleteiről is.


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük