Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Testületi ülés szeptember 12-én

Két napirendi pontról fogok beszámolni, aminek előterjesztéseire nemmel szavaztam. Az egyik a Településfejlesztési Koncepció, melynek felülvizsgálata már több mint egy éve elkezdődött. Ebben határozzák meg, hogy az elkövetkezendő évtizedekben milyen irányba fejlődjön a város.14362713_646703068823650_6707219226279642368_o Ilyen hosszú távra tervezni akkor lesz eredményes, ha a város lakóival, civil közösségeivel együtt, őket megkérdezve készül el. A törvény is ezt írja elő. Sajnos, semmi ilyesmi nem történt. Még csak egy lakossági fórumot sem hívtak össze ez ügyben. Jegyző asszony azzal magyarázta, hogy a Kőzúzó ügy miatt erre nem maradt idő. Főépítész asszony pedig a pomáziak érdektelenségére hivatkozott, mert kevesen jelentkeztek be az önkormányzathoz konzultációra. Vagyis, Ők maguk is elismerték, hogy a koncepció mögött nincs társadalmi háttér. Véleményem szerint ez így nem fogadható el, nem hagyható ki a civilek véleményének figyelembe vétele! Kértem, hogy vegyék le a napirendről, és pótolják a hiányzó konzultációkat. Hardi Péter tartózkodott, én nemmel szavaztam. Azonban 8 igen szavazat mellett az előterjesztés elfogadásra került.

Másik napirend a beszámoló a Települési Értéktár Bizottság I. félévi munkájáról. A hangzatos cím mögött valójában nem történt semmi. A Bizottság össze sem ült, Ternovszky elnök úr szerint azért, mert nem volt mit megtárgyalnia. A beszámoló nem szólt semmiről, nem volt mit elfogadni. Hardi Péterrel nemmel szavaztunk. A többiek 8 igenjével viszont elfogadásra került a beszámoló is.

A „nem” szavazatok kiváltották képviselőtársaim rosszallását. Nagy Attila szerint undorító, hogy mindenbe belekötünk, a kákán is a csomót keressük. Sarkadi Attila erre ráerősített, és folyamatos vegzálásnak minősítette a kérdésfeltevéseinket. Kétségbe vonta, hogy Pomáz érdekében eddig bármit is tettem, és lényegtelen apróságokba kötök bele, helyesírási hibákat teszek szóvá. És ezzel semmi más célom nincs, mint a politikai haszonszerzés. Valóságos gyűlöletbeszéd volt mindkettőjük hozzászólása, és olyan sikert aratott, hogy Sarkadi Attilát képviselőtársaim többsége megtapsolta. Mostanában egyre divatosabbá kezd válni ez a stílus, a képviselők reakciója is ezt igazolja.

Nagy Attila undorítózására nem tudtam mit mondani, de Sarkadi Attila vegzálós kijelentéseire válaszoltam. Legfontosabb képviselői feladatomnak a testületi ülésekre való felkészülést tartom. Ennek érdekében az előterjesztéseket elolvasom, ha kell, szakértővel konzultálok, és kérdéseimet, észrevételeimet megfogalmazom. A választ figyelmesen meghallgatom, és ez alapján döntök a szavazásnál. Szerintem ennek csak így van értelme, és a továbbiakban is így kívánok eljárni.

Az egyebek napirendi pontban már korábban is többször felmerült problémákat vettem újra elő. A válasz elutasító volt, és nagyon jellemző mostani viszonyainkra. Legközelebb erről számolok be részletesen.      


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Testületi ülés szeptember 12-én” bejegyzéshez

  1. Andrásné Murányi Borbála avatar
    Andrásné Murányi Borbála

    A képet a Városunk Pomáz FB oldaláról választottam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük