Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Városatyák figyelmébe ajánljuk!

 

Sajtóközlemény

 

Helyi közutak fejlesztésére és a karbantartáshoz szükséges gépek beszerzésére írt ki pályázatot a Miniszterelnökség

A vidéki térség életminőségének javítását, valamint az alapvető szolgáltatások elérhetőségének fejlesztését támogatja a Miniszterelnökség 2016. november 23-án megjelent pályázata.

 

A külterületi helyi közutak fejlesztésére, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzésére mintegy 18,4 milliárd forint áll rendelkezésre. A felhívásra vidéki térségben működő települési önkormányzatok, illetve önkormányzati társulások nyújthatják be támogatási kérelmüket.

 

A pályázat keretében maximálisan elnyerhető támogatás külterületi helyi közutak fejlesztése esetében 100 millió forint. Az önkormányzati utak karbantartására beszerezhető erő- és munkagépek esetében az egyéni pályázók maximum 10 millió forint, konzorciumi pályázók pedig 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

 

Az érintettek 2017. január 6. és 2019. január 7. között nyújthatják be támogatási kérelmeiket. A beérkezett pályázatok elbírálására szakaszos módon kerül sor. Az első szakasz 2017. február 6-án zárul.

 

A most megjelent felhívással a Vidékfejlesztési Program keretében összesen 42 pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig mintegy 985 milliárd forintot hirdetett meg. A kormány célkitűzéseinek megfelelően az év hátralevő részében további pályázati felhívások megjelenésére számíthatnak a gazdálkodók és a vidéki települések.

 

 

A pályázati felhívások a www.szechenyi2020.hu weboldalon megtalálhatóak.


Bejegyzés dátuma:

Kategóriák:

Hozzászólások

3 hozzászólás a(z) “Városatyák figyelmébe ajánljuk!” bejegyzéshez

 1. Kiss Gabriella avatar
  Kiss Gabriella

  Tisztelt Vértes Úr!

  A pontos Pályázati felhívás (mely itt érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/vp6-721-7412-16-klterleti-helyi-kzutak-fejlesztse-nkormnyzati-utak-kezelshez-llapotjavtshoz-karbantartshoz-szksges-er-s-munkagpek-beszerzse ) a következőket tartalmazza:

  „3.6.1. A projekt területi korlátozása
  A jelen felhívás keretében kizárólag a Vidékfejlesztési Programban meghatározott vidéki térségekben található településeken (3. és 4. számú melléklet) megvalósítandó projektek támogatására van lehetőség.
  A Vidékfejlesztési Program lehatárolása értelmében nem támogathatóak Budapest és a budapesti agglomerációhoz tartozó településeken végrehajtott beruházások. Az érintett településeket a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről szóló 2005. évi LXIV. törvény 1/1. számú melléklete tartalmazza.”

  Mint ahogy azt bizonyára Ön is tudja, Pomáz a budapesti agglomerációhoz tartozik. Így sajnos pomázi beruházások nem támogathatóak ezen pályázat keretében.

  Tisztelettel:

  Kiss Gabriella
  Főépítész
  Pomáz Város Önkormányzata

  1. Vértes avatar
   Vértes

   Tisztelt Kiss Gabriella!
   Először is köszönet a gyors reagálásért, bár így lenne ez minden esetben, pl. a november 2.-án benyújtott, a Településfejlesztési koncepcióhoz fűzött véleményünk ügyében, amelyre a mai napig egy köszönjük-öt sem kaptunk.
   A tárgyra térve: való igaz, hogy városunk erre a témára nem pályázhat, nem voltam kellően körültekintő, mentségemre szolgál, hogy a kiírás elején még az van, hogy „Magyarország teljes területére”.
   Mindenesetre örülök, hogy figyelemmel kíséri írásainkat a pomázi cseresznyén.
   Üdvözlettel: Vértes Péter

   1. bolyki István avatar
    bolyki István

    Minden esetre ez felhívás tanulságos,mert bizonyíthatóan a kormány ezáltal is lehetőséget nyújt a vidéki térségek felzárkózására , feltételezve némi helyi kreativitást./munkagép útjavításhoz/Egy ilyen település mint Pomáz sem működtethető saját városgondozási szervezet nélkül,ahol kisebb nagyobb feladatokat,pl.komposztálás,elektromos hulladék begyűjtését,takarító gép és eszközök telephelyezése,saját karbantartók ,útjavítók foglalkoztatása stb.-el lehet látni.Ma a legkisebb kőműves festési munkát is, vállalkozói megbízással végzik.A vállalkozó pedig többségében nem helyi munkaerőt foglalkoztat.Főépítészünknek az egyébként jogosan tett észrevételen kívül ,ezen kellene inkább elgondolkoznia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük