Pomázi Cseresznye a pomáziak és a turisták kiskátéja

Tanúkihallgatáson

Ma reggel a NAV Bűnügyi Igazgatóságán jártam. A Mátyás Király Általános Iskola sportpálya felújítása ügyében idéztek be.

Elmondtam, hogy önkormányzati képviselőként jutott tudomásomra a pályázat kiírása, ami úgy zajlott, hogy az önkormányzat 3 céget kiválasztott, és meghívott, közülük került ki a nyertes, a Tactical World Bt. Ez a cég játék és sportszerek kereskedelmével foglalkozott, sem tevékenységi köre, sem gyakorlata nem volt sportpálya építésére. Miután a testületi ülésen ez a hiányosság kiderült, azt vettük észre, hogy nemsokára megjelent a cégadatok között az egyéb m.n.s. építési tevékenység.

Az építés körülményeiről azt nyilatkoztam, hogy a nyári szünetben folyó munkálatok alatt az iskolában folyamatosan társadalmi munkát végeztek szülők, tanárok, még a gyerekek is. Kerítésfestés, játszótér felújítás, kertrendezés zajlott, ebből adódóan több tanú is tudja igazolni, hogyan haladtak a sportpálya felújítás munkálatai. Többen észrevették, és hozzám is fordultak panasszal, de az önkormányzathoz is, hogy nem szabályszerűen, nem szerződés szerint készült a pálya. Lényeges munkafázisok meg sem történtek, pl. a dréncsövek cseréje, és az ehhez kapcsolódó munkák is elmaradtak, mint a földmunka, pályatükör készítése, stb.

A város éves közmeghallgatásán is jelezték ezt a szemtanúk. Kérdést tettek fel, hogyan lehetett ezt a hiányos, befejezetlen munkát átvenni, kifizetni? A válasz minden esetben elutasító volt, a jegyző azt javasolta, aki tudja bizonyítani, tegyen feljelentést.

A kihallgatáson azt kértem, hogy a megnevezett tanúkat sorra hallgassák meg, kértem helyszíni szemlét, és szakértői vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy kiderüljön, mi történt a dréncsövekkel.

Örülök neki, hogy végre kivizsgálásra kerül az ügy, a szülők, és minden pomázi megnyugtatására.

sportpalya-meghallgatas-jgyzvk3

 


Bejegyzés dátuma:

Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “Tanúkihallgatáson” bejegyzéshez

 1. Bencze Csilla avatar
  Bencze Csilla

  Kedves Borbála! köszönöm, hogy Hardi Péterrel együtt szívükön viselik a város sorsát és figyelemmel kísérik az ellentmondásos, szabálytalan tevékenységeket. Csak így tovább! üdv Bencze Csilla

  1. Andrásné M Borbála avatar
   Andrásné M Borbála

   Kedves Csilla! Köszönjük a támogatást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük